28 Eylül 2011 Çarşamba

Facebook Profil ve Zaman Tüneli


Facebook kurucusu  Mark Zuckerberg 'in bizzat geliştirip 4 gün önce kullanıma geçirdiği Zaman Tüneli eklentisi kullanıcılar tarafından büyük beğeni aldı.Mark Zuckerberg'in dediğine göre Zaman Tüneli sayesinde kullanıcılar Facebook geçmişi boyunca tüm paylaşılarını görüntüleyebilip paylaşabilecek.Bu harika uygulamaya tüm kullanıcıların 4 hafta içinde geçmesi bekleniyor.Yeni profili kullanabilmeniz için hesabınızın telefon numarası yada keredi kart numarası ile onaylanması gerekiyor.

27 Eylül 2011 Salı

Firefox 7 Çıktı , Firefox 7 İndir


Diğer sürümlere göre daha iyi olan ve çıkması beklenen günden 1 gün önce çıkan Firefoxun yeni sürümüfox 7 çıktı.Yeni sürümüyle bir çok özellik ve eklentiyi yanında getiren Firefox 7 bir çok sorundua çözmüş durumda.Bellek kullanımını yüzde 50 azaltan yeni sürümün henüz resmi bir açıklaması yapılmadı.İndirme linkini ise yeni sayfada bulabilirsiniz.

Google 13.Yaş Günü


Bugün Google 13.yaş gününü kutladı.Kendi kendisinin yaş gününü kutlayan google yaş gününde çok ilgi gördü ve beğenildi.Google sadece bu seneyle kalmamakla beraber her sene yaş gününü kendisi kutlamaktadır.Google daki resim etkinliği her etkinlik gibi sadece 24 saat sürecek..

Türkiye Kışa Hazırlanıyor


Türkiye'de kış her sene olduğu gibi yine biraz geç geliyor fakat Erzurum,Kars,Ağrı gibi doğu illerinde kış batı illerine göre biraz daha erken gelmektedir.Erzurum'a yavaş yavaş yaklaşan kış kendini azda olsa hissetirmeye başlıyor.Sadece Erzurum olmamakla birlikte genelde bu günlerde doğu illeri yağışlı geçmekte.

26 Eylül 2011 Pazartesi

Sendika Nedir Nasıl Alınır


Sendika Türkiyedeki işçilerin işçilik haklarını korumak , ekonomik sağlık alanlarında hizmette bulunmak amacıyla kurulmuş bir kurumdur.Kısacası işçiyi şemsiyesi altına alan bir guruptur.
 Şu anda Türkiyede sendikalı çalışan sayısı yükselmekle beraber Sendikalı işçi sayısı düşmektedir.Yani sendika şemsiyesi altına giren memurlar artmaktadır.

25 Eylül 2011 Pazar

Çanakkale Şehitler Abidesi Tadilatı Bitiyor


Çanakkale Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesi Eylülün sonunda bitiyor.Abidenin üst kısmındaki camdan yapılmış Türk Bayrağı motifinin camları dökülüp can tehditi oluşturduğundan dolayı tadilata giren abide Eylülün sonunda törenle açılacak.Tadilat dolayısıyla ziyarete kapatılan Abide aynı gün ziyaretçilerine kavuşacak.

19 Eylül 2011 Pazartesi

Minikler İlk Kitaplarını Alıyor..


Minikler ilk kitaplarını alırken çok sevinçli oldukları yüzlerinden belli oluyordu.Bir haftalık alıştırma eğitiminin ardından normal derslere başlayan minikler çok sevinçli olduklarını okulda oldukalrından çok mutluluk duyduklarını belirtirken çoğu çocuğun yanında annesi yoktu ve öğretmenleriyle başbaşa dururken hiç sıkılmadılar.Büyük kademe çocular ise okulun açılmasına fazla sevinmediklerini sadece arkadaşlarını özlediklerini bellirtti.

18 Eylül 2011 Pazar

Ve Okullar Açılıyor : Giysiler Pahalı

 

3 aylık bir yaz tatilin ardından 2011-2012 eğitim yılının kapıları yarın açılıyor.2011-2012 eğitim-öğretim yılında yari tatili 20 ocakta başlayacak , yaz tatili ise 8 haziran da başlayacak.2012-2013 eğitim yılında ise okullar 2 gün önce 17 Eylül 2012 de açılacak.
204 Milyon Ders Kitabı
Bu eğitim yılında öğrencilere ücretsiz olarak 204 milyon 275 bin 662 kitap dağıtılacak.Çoğunluğu ilköğretime dağıtılan kitaplar yarın okul saatinde sıraların üzerinde öğrencileri bekliyor olacak.
Okulların açılışı yeni Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin katılacağı bir törenle kutlanacak.
Giysiler Pahalı
Son gün olması nedeniyle fiyatlar biraz tavan yaptı.Aynı zamanda müşterilerde...

16 Eylül 2011 Cuma

Adnan Menderesin 50. Yıl Dönümü


Adnan Menderesin 50 yıl dönümü dolayısıyla Aydın Menderes ve Taha Akyol'un eseri olan Demokrasiden Darbeye Babam Adnan Menderes kitabı piyasada büyük ilgi gördü.Kitapta Adnan Menderes'in başbakanlığı ve o zorlu günlerine yer verildi.Taha Akyol'un yazdığı bu kitaba Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes de yardımcı oldu.Kitabın raf fiyatı 14.00 TL olarak belirlendi.

Frankfurt Auto Show 2011 Görücüye Çıktı


Frankfurt Auto Show görücüye çıktı.büyük ilgi verilen fuarda Audi,Toyota,Ferrari,Fiat,Fort gibi büyük otomobil firmlarıda yer aldı.Yepyeni ve çok ilginç olan bu otomobiller çok beğenildi.Frankfurt'ta yapılan bu fuarın her sene olduğu gibi önümüzdeki sene de devam ettirileceği söylendi.

Trabzondan Sonra Beşiktaş Fırtınası


UEFA  Avrupa Ligi E grubunun ilk maçı olan Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv karşılaşması 5-1 olarak sonuçlandı.İnönü'de esen fırtınanın gollerini ikisi  Hugo Almeida olmak üzere diğer golleride sırasıyla Mehmet Aurelio, Egemen Korkmaz ve Edu' dan geldi.İsrail takımının tek golü ise Kehat'tan geldi.
İsrail takımını evinde ağırlayan Beşiktaş diğer maçını Stoke City ile 29 Eylül tarinde İngilterede  oynayacak.Karşılaşmayı STAR TV nin vereceği tahmin ediliyor.

15 Eylül 2011 Perşembe

Rıza Kayaalp Dünya Şampiyonasında Türkiye'ye Altın Madalya Getirdi


2011 Dünya Şampiyonasında stil 120 kiloda olimpiyat şampiyonu olmuş Lopezi 2-0 mağlup ederek altın madalyayı kazandı.Kazanmasının sebeblerinden birisinin de babası olduğunu söyleyen "Her sene dünya şampiyonu olacağım" dedi.Bir diğer millimiz Nazmi Avluca ise 3. olarak bronz madalya kazandı.
 Rıza Kayaalp şükür duası için ertesi gün Eyüp Sultana gitti.
 

Tıkla Öğren Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger